Napkollektor szerelés

A napkollektor rendszerek megvalósítása épületgépészeti tevékenység, a szerelési munkálatok hasonlóak a fűtés és vízszerelési munkákhoz. A felhasznált szerkezeti és szerelési anyagok többsége is megegyezik az épületgépészet esetén alkalmazottakkal. Néhány különböző szempont azonban eltérő, melyeket fokozottan figyelembe kell venni a napkollektor rendszer karbantartási munkálatainál:
• Magas, akár 180 C°-os, üresjárati hőmérséklet (pl.: áramszünet). Újraindításkor ez rövid ideig igen magas, 100 C° feletti, hőmérsékletet jelent a teljes rendszerben, ezért az összes szerkezeti elemnek el kell viselnie a magas hőfokot.
• Egész évben üzemelő napkollektor rendszereknél csak nem mérgező, fagyálló hőhordozó folyadékot szabad használni.
• Az épületgépészetben általában 1-1,5 bar üzemi rendszernyomást alkalmaznak, ellentétben a napkollektor rendszereknél, ahol a hőhordozó közeg forrásának elkerülés érdekében 3-4 bar üzemi nyomást kell alkalmazni.
• A nagy közeg-hőmérséklet miatt fokozottan ügyelni kell a megfelelően méretezett tágulási tartályok beszerelésére.
A napkollektor rendszerek nem igényelnek különleges karbantartást, csupán rendszeres 2 évenkénti ellenőrzés szükséges a hőhordozó folyadék (propilén glikol) fagyási pontjának és pH-értékének meghatározására. Ha a pH-érték 7 alatt van, fennáll annak a veszélye, hogy a berendezés vörösréz-vezetékeit a fagyálló megtámadja.

Ariston solar katalogus
Vaillant napkollektorok<<<Vissza


Bemutatkozás Szolgáltatások Referenciák Elérhetőség Árajánlatkérés
                 
Kulcsszavak: Vízszerelés, Gázszerelés, Fűtésszerelés,
Dugulás elhárítás, Napkollektor szerelés,  KLUDI szerviz
Powered by Üzleti Center Kft.